Banner

This article is not yet available in English. Thank you for your patience and understanding.

Read more...REFLEX-összkép fesztivál végén:
Színházi sokszínűség egy európai városban

A REFLEX 2 két hetében megtapasztalhattuk, hogy a színház nem egy pusztulóban lévő jelenség, hanem egy olyan élőlény, amely folyamatosan alakul, változik és nagy sikerrel, reflexszerűen reagál arra, ami a világban történik” – foglalta össze Bocsárdi László fesztiváligazgató a Nemzetközi Színházé Biennálé tapasztalatait március 29-én a Tamási Áron Színház megújult büféjében, a REFLEX fesztiválklubjában megtartott sajtótájékoztatón. Az eseményen részt vett Maria Shevtsova színházkutató, a Goldsmiths, University of London professzora, Bodó A. Ottó dramaturg és Musát Arnold, a fesztivál off programjainak felelőse.

„Nagyon különböző esztétikájú színházi előadásokat hoztunk Sepsiszentgyörgyre, így a fesztivál résztvevőinek lehetőségük volt megtapasztalni, mennyire sokszínű lehet a színház” – tette hozzá Bocsárdi László. Továbbá azt is elmondta: a fesztivál kezdetekor alábecsülték a rendezvény iránti érdeklődést. A kezdetben 4000 főre becsült nézőszám március 28-án már 6265 főre növekedett.

Read more...
 
This article is not yet available in English. Thank you for your patience and understanding.

Read more...Törőcsik Mari és Színházi Világnap a REFLEX-en

„Nagyszerű előadást láttam, tapsoljuk meg!” – mondta sepsiszentgyörgyi közönségének Törőcsik Mari, aki Nánay István színikritikussal való beszélgetése előtt a Bocsárdi László rendezte A velencei kalmár című előadást tekintette meg a REFLEX 2 biennálé keretében.
„Ha rendező rendez – és nekem jutott körülbelül tíz ilyen nagy mester – akkor ő elhelyez engem, és akkor már nem kell azon tanakodnom, hogy „Dezsőkém, szaladjál már előre, majd utánad megyek, mert az úgy jó”. Nem, mert ő tudja mindezt. Neki kell kiválasztania, hogy kivel dolgozik és elhelyez engem. Ekkor kapnak igazi fényt az én eszközeim” – illusztrálta szemléletesen és humorral Törőcsik Mari a színész és rendező ideális alkotói viszonyát.

Read more...
 
This article is not yet available in English. Thank you for your patience and understanding.

Read more...Hedda, Emma, Marilyn – Hatodik napja zajlik a REFLEX 2

Három női név uralta a REFLEX 2 fesztivál utóbbi három napját: Ibsen Kézdi Imola által megtestesített markáns nőalakjáé, a színházi költészet vonatkozásaival zsonglőrködő olasz Emma Dante rendezőé, valamint az önmarcangoló átlényegülést példázó lengyel Marilyn Monroé. A színház egy másik arcát villantotta be a német Mecklenburgisches Staatstheater előadása, amelynek pazar színei és vidámsága fakasztott mosolyt vagy csikart ki harsány nevetést a nézőtéren.

Read more...
 

Read more...

Yvonne, Princess of Burgundy on tv

Today, March 20th, at 22.10 on TVR CULTURAL television channel– Primal media partner of the REFLEX  International Theatre Biennale – is broadcasting the performance of the Tamási Áron Theatre, Yvonne, Princess of Burgundy. The performance directed by László Bocsárdi had first night in March 2008, and it had been recorded by TVR Cultural team at the first REFLEX Biennale. Tonight’s broadcasting had been scheduled by the occasion of the second edition of the Biennale.

Read more...
 
This article is not yet available in English. Thank you for your patience and understanding.

Zene, dokumentumszínház, one man show és drámabörze a REFLEX 2 első
három napján

Read more...

A világhírű Bălănescu Quartett koncertjével rajtolt a Tamási Áron Színház nagytermében a REFLEX 2 Nemzetközi Színházi Biennálé március 16-án, pénteken. Másnap a bukaresti Act Színház Absolut című kamaratermi produkciójában a népszerű román színész, Marcel Iureș bújt népmesei hős bőrébe, este pedig a  muszlim vallásos hétköznapokba nyertek betekintést a sepsiszentgyörgyi nézők a Rimini Protokoll Radio Muezzin című előadása révén, ezt követően az érdeklődők a produkció alkotóival is találkozhattak.

A REFLEX harmadik napja drámabörzével kezdődött, ezt követően a Kolozsvári Állami Magyar Színház Hedda Gabler című előadására került sor a Tamási Áron Színház Új stúdiójában, illetve a Compagnia Sud Costa Occidentale Trilogia degli occhialit (A szemüveg trilógiája) tekinthették meg a nézők a színház nagytermében. Az előadásokat közönségtalálkozó követi.

Read more...
 
This article is not yet available in English. Thank you for your patience and understanding.

REFLEX: mától 14 napig

Read more...“A REFLEX 2 Nemzetközi Színházi Biennálé kezdőnapján köszöntöm önöket és örömmel újságolhatom, hogy az a jelentős érdeklődés, amely rendezvényünk első kiadását kísérte, a másodikra is jellemző: a bérletek már az árusítás első három napján elkeltek, jelen pillanatban pedig csak két előadásra van még néhány üres hely” – mondta Bocsárdi László fesztiváligazgató a Biennálé nyitónapi sajtótájékoztatóján, a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban. A második REFLEX első napján Németh Ilona és Jaro Varga kiállításának megnyitójára kerül még sor a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótérben, utána pedig a világhírű Balanescu Quartet koncertezik 20 órakor a Tamási Áron Színház nagytermében.

Read more...
 
«StartPrev12NextEnd»

Page 1 of 2
Press releases
Photo
Audio
Video