-->
Banner
This article is not yet available in English. Thank you for your patience and understanding.

FIGYELEM!!!

Ma (2012. március 25.) hajnalban egy órával előre kellett állítani az órát, ezzel elkezdődött a nyári időszámítás. Az időeltolódásból adódó esetleges kellemetlenségek elkerülése végett, kérjük, figyeljenek erre a fesztivál további műsorainak látogatásánál!

 
This article is not yet available in English. Thank you for your patience and understanding.

tm6Törőcsik Mari Sepsiszentgyörgyre jön

Nagyon sok szerepet játszott pályája során, színházban és filmen egyaránt.
Melyik a kedvenc műfaja, kérdezte tőle Köllő Kata színikritikus a Szabadság napilapban megjelent interjúban a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznőtől a tordai sóbányában forgatott filmezése idején. "Én mindig azt mondom, hogy szerettem filmezni, pláne, ha jó filmet csináltam, jó rendezővel és jó társasággal. De színész igazából színházban lehet az ember, és elmondhatom, hogy volt 5-6 estém, és jó pár pillanatom, és ez 56 év alatt nem kevés" – válaszolta a kérdésre a Sepsiszentgyörgyre várt művésznő.

Törőcsik Mari az elmúlt ötven év egyik legnagyobb magyar színésznője, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és Kiváló Művésze díjjal is kitüntetett alkotó, aki a Körhinta című filmben játszott szerepéért a cannes-i Arany pálma-díjat is magáénak tudhatja. Főiskolás kora óta kiváló alakításokat nyújtott filmben és színpadon egyaránt. Több mint száz színdarabban és ugyanannyi filmben játszott, ezek közül egyik leghíresebb a már említett, Fábri Zoltán által rendezett Körhinta. Emlékezetes alakítást nyújtott továbbá a Csend és kiáltás, a Pacsirta, a Szerelem, a Dériné hol van?, valamint a Hosszú alkony című filmben.

Read more...
 

img 8851 Bastya-DJ fotoHenningJanosDJ Goranga - Bastion Festival Club
Photo: János Henning

Read more...
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 8 of 19