M Studio, Sfântu Gheorghe, RO

KAMPF

Regizor-coregraf: Ferenc Fehér

Teatrul Tamási Áron, Studioul Nou
luni 03/30 ora 18:00

50 de minute

M Studio este singura trupă de dans contemporan din Ardeal, ale cărei producţii s-au impus în lumea teatrală românească printr-un discurs scenic construit pe resursele expresive ale teatrului-fizic/dansului-contact. La FNTI/ Festivalul Naţional de Teatru Independent-Bucureşti, 2014, spectacolul KAMPF a fost apreciat de juriu cu Premiul pentru teatru-dans. Kampf înseamnă luptă, iar spectacolul prezintă, într-o manieră ludică, confruntările cotidiene în care este prins omul, vulnerabilitatea sa în relaţie cu jocurile de putere şi eforturile de a-şi depăşi condiţia. Ferenc Fehér, regizor-coregraf din Budapesta, este cunoscut în lumea întreagă pentru estetica sa inconfundabilă – o inedită combinaţie între dansul freestyle şi elemente de arte marţiale.

M Studio
M Studio a fost înfiinţat în anul 2005, sub direcţia artistică a coregrafului Péter Uray, ca un atelier experimental de teatru-mişcare, în cadrul Ansamblului de Dansuri Háromszék din Sfântu Gheorghe. În toamna lui 2010, Trupa a fost transferată în structura organizatorică a Teatrului Tamási Áron. În acord perfect cu misiunea sa, aceea de a explora estetici teatrale alternative, repertoriul Trupei cuprinde atât spectacole experimentale, care îi confruntă pe actori cu noi mijloace de expresie, cât şi adaptări inedite ale unor piese clasice din dramaturgia universală – ambele direcţii întâlnindu-se pe terenul teatrului-fizic, respectiv al dansului-contact, pe care M Studio şi-a propus să-l promoveze în lumea artei spectacolului din România.

Distribuţia: László Bajkó, Katalin Gáll, Eszter Nagy, Levente Orbán, Emília Polgár, László Szekrényes, Attila Veres Nagy
Muzică şi lumini: Dávid Kovácsovics
Costume: Gyopár Bocskai

https://www.facebook.com/MovementTheater.mstudio

sticker

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU
18-30 MARTIE | 2015

Sfântu Gheorghe | Romania
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Întâlnire spectatori-actori | Miranda

Miranda

Miranda