A Temesvári Csiky Gergely Színház és az Állami Német Színház, Temesvár, RO

MOLIENDO CAFÉ

Rendező: Silviu Purcărete

Tamási Áron Színház, Új Stúdió
03/23 hétfő 20 óra
03/24 kedd 20 óra
03/25 szerda 18 óra

1 óra 35 perc, szünet nélkül

Két társulat, 36 színész, 44 szék, 12 asztal, 20 zsák kávé illata, két hónap intenzív rögtönzés, a játék és a kollektív alkotás öröme. A kávé íze, zamata, hangulata, története és kultúrája köré építkező mozaikszerű szerkesztés a varázslat és ábrándok világába visz. Mindenki számára érthető, önálló nyelven szól. Színház ez a javából, igaz élettel bélelt, organikus zenébe hangolt, tehetséges színészi játéktól fűtött, gazdag képi világba komponált rendezés. Egyszerre hat érzéseinkre, gondolatainkra, képzeletünkre és érzékszerveinkre.

Silviu Purcărete (szül. 1950)
Színészmesterség és kávé
A Párizsban élő világhírű rendező alkotásai a színházi mestermű és a nemes értelemben vett egyszerűség különös ötvözetei. A két temesvári színház együttműködésében születő produkció alapját ezúttal nem szolgálta sem forgatókönyv, sem irodalmi alkotás. Purcărete csupán témákat ajánlott számukra, mint a kávé vagy a színház: „két nélkülözhetetlen haszontalanság, ami semmit sem ér, de mégis mindannyian élünk vele.” Az ellentétek előadása ez, melyből a mesterség iránti őszinte szenvedély tükröződik.

Moliendo café többféle szempontból is egyedinek és eleddig példanélkülinek számít. A német társulat számára ez az első alkalom, hogy Silviu Purcăretevel, valamint a magyar színházzal közösen hozhat létre egy előadást.
Lucian Vărșăndan, a temesvári Állami Német Színház igazgatója

Az ellentétek és ellentmondások előadását sikerült létrehoznunk így közösen. A Moliendo café egyszerre több és kevesebb is annál, mint amit egy hétköznapi értelemben vett színházi előadás alatt értünk. Megvan benne minden, ami szükséges, mégis ha úgy akarnánk bármit kihagyhatnánk belőle. Maga a díszlet is ilyen elementáris – mindent beborít, uralja a teret, mégis szinte láthatatlan, észrevehetetlen. Ami pedig a szöveget illeti – ami állítólag nélkülözhetetlen része egy színházi előadásnak -, az valahol a beszéd, a megformált szó előtt és mögött születik meg. Nincs hagyományos értelemben vett színpadi dialógus. Ami van az a játék szeretete… Meg ugye a kávé.
Balázs Attila, a temesvári Csiki Gergely Színház igazgatója

Szereplők: Aszalos Géza, Baczó Tünde, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Isa Berger, Enikő Blénessy, Borbély B. Emília, Dana Borteanu, Aljoscha Cobeţ, Isolde Cobeţ, Csata Zsolt, Dukász Péter, Éder Enikő, Richard Hladik, Rareş Hontzu, Ioana Iacob, Kiss Attila, Kocsárdi Levente, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, Mátray László, Mátyás Zsolt Imre, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Georg Peetz, Puzsa Patrícia, Horia Săvescu, Tatiana Sessler, Simó Emese, Tar Mónika, Daniela Török, Silvia Török, Oana Vidoni, Radu Vulpe, Anne-Marie Waldeck, Harald Weisz

Zongora: Valentina Peetz
Szaxofon: Cosmin Hărşian
Díszlet- és jelemeztervező: Dragoş Buhagiar
Zene: Vasile Şirli
Korrepetitor: Valentina Peetz
A rendező munkatársa: Enikő Blénessy
A díszlet- és jelmeztervező munkatársa: Ioana Popescu
Smink: Lucia Preda
Súgó: Vali Velimirovici
Ügyelő: Kertész Éva, Costinel Stănescu

www.tm-t.ro
www.germantheatre.ro

sticker

NEMZETKÖZI SZÍNHÁZI FESZTIVÁL
2015 MÁRCIUS | 18-31

Sepsiszentgyörgy | Románia
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Közönségtalálkozó | Miranda

Miranda

Miranda