Cimborák Bábszínház, Sepsiszentgyörgy, RO

Kányádi Sándor: VERSTŐL VERSIG HAJT A CSORDÁS

Rendező: Nagy Kopeczky Kálmán
maszkos játék

Cimborák Bábszínház Sepsiszentgyörgy, Básbstúdió
03/21 szombat 17 óra

Játsszák: Gulácsi Zsuzsanna, Lukács Emőke, Péntek Zsuzsa, Demeter Ferenc, Horváth Tas, Nagy K. Kálmán, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos

Koreográfus: Horváth Tas
Zene: Csibi Szabolcs, Kelemen István
Ötletgazda: Demeter Ferenc
Művészeti tanácsadó:Nemes Levente
Szakmai tanácsadó: Dávid Péter
Maszkok: Zayzon Ádám
Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Technikusok: Nagy Szilárd, Sala Szabolcs
Kivitelezők: Zayzon Ádám, László Attila (Jazz)
Plakát: Kolumbán Hanna
Látványterv: Simó Enikő
Díszítő: Aulich Attila

Verstől versig hajt a csordás, lépésről-lépésre pengeti lelkünk húrjait, lehetőséget kínál, hogy visszataláljunk a gyermekkori tisztaságunkhoz, életörömünk forrásához, ahol érezzük, értjük és elfogadjuk a természet rendjét és képessé válhatunk teljességként megélni életünket.

A nagykorúvá értett Cimborák Bábszínház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház különálló, saját műsortervvel rendelkező tagozataként 1998-ban jött létre. Célja, hogy a város és a környék gyermek- és ifjúsági közönségét művészi igénnyel készülő bábelőadásokkal lássa el. Törekvéseik továbbá a népmesék, néphagyományok kiemelkedő jelentőségének terjesztésére, ezek identitásformáló jellemzőjének, kultúraépítő és megőrző sajátosságának tudatosítására is kiterjednek. A társulat szakmai elismerésekkel is büszkélkedik, 2001 szeptemberében a II. Határon Túli Magyar Anyanyelvű Bábszínházak Fesztiválján, Nyíregyházán, a Nagy Kopeczky Kálmán által rendezett Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot, című előadás megkapta a Legjobb rendezői megoldások díját. 2002-ben a Király Kinga Júlia: Tejkút, című ugyancsak, Nagy Kopeczky Kálmán által rendezett előadással, az erdélyi bábszínházak közül, a Cimborák Bábszínház elsőként kapta a Nemzetközi Bábművész Szövetség egyik legrangosabb szakmai elismerését az UNIMA Kisdiplomát. 2014 októberében, a Kolozsváron megrendezett PUCK Báb- és Marionett Színházak Nemzetközi Fesztiválján, Benedek Elek: A szegény ember királysága című előadás, a hagyományok korszerű újjáélesztéséért kapott díjat.

sticker

NEMZETKÖZI SZÍNHÁZI FESZTIVÁL
2015 MÁRCIUS | 18-31

Sepsiszentgyörgy | Románia
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Közönségtalálkozó | Miranda

Miranda

Miranda