Hirdetés

In/between Reflex(ions)

A rangos előadások meghívása mellett fontosnak tartjuk a fiatal színházi szakemberek és majdani szakemberek jelenlétét. Ennek jegyében a fesztivál ideje alatt In/between Reflex(ions) címmel angol nyelvű worshopot szervezünk a fesztiválon résztvevő országok színháztudomány (teatrológus, dramaturg...) szakos hallgatói számára, lehetőséget biztosítva nekik a szakmai kapcsolatépítésre, tapasztalatszerzésre, egymás színházkultúrájába való betekintésre. A workshop tematikái Színház K- és Ny-Európa közt; Színházi formák és irányzatok Európában; Az előadáselemzés lehetőségei. A résztvevő diákok a beszélgetések mellett a fesztivál blogját is szerkesztik.

A műhelymunka vezetői kiemelkedő színházi szakemberek: Alice Georgescu színikritikus, a Román Kritikusszövetség elnöke, Marian Popescu színházkutató, a Bukaresti Egyetem professzora és Maria Shevtsova színházkutató, a Goldmiths, University of London professzora.

Résztvevők:

Ioana Alexandru

Ángyán Judit

Simina Corlat

Guttmann Rachel

Kovács Beáta

Matyas Iuliana

Monika Meilutyte

Orbán Enikő

Pálffy Zsófia

Eugen Păsăreanu

Szabó Réka

Tóbiás Lilla

Irina Zlotea

 

A résztvevők különböző nyelvű írásait a jobb oldali napokra kattintva olvashatják.

 

A workshop médiapartnere:

ellenfenylogo

Partnerek:

800-01-UNITER logo

kmmkLOGO

 


16. péntek17. szombat18. vasárnap19. hétfő20. kedd21. szerda22. csütörtök23. péntek24. Szombat25. vasárnap26. hétfő27. kedd28. szerda29. csütörtök30. péntek